Κυριακή 13 Απριλίου 2008

Η αναγνώριση του Κοσσυφοπεδίου τον Μάιο θα πυροδοτήσει σειρά δυσμενών εξελίξεων.

Το είχαμε επισημάνει αμέσως μετά την σύνοδο του Βουκουρεστίου, ότι θα είναι ολέθριο σφάλμα για την Ελλάδα η αναγνώριση του Κοσσυφοπεδίου.

Αναγνώριση που θα είχε συνέπειες εντός της ελληνικής επικράτειας.
Η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης είναι ήδη ειλημμένη, και θα ανακοινωθεί μέσα στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαΐου.

Θα προβούμε σε αναγνώριση του αποσχιθεντος τμήματος της σερβικής δημοκρατίας, παρά των αποφάσεων του ΟΗΕ το 1999, που αναγνώριζαν την εδαφική ακεραιότητα της Σερβικής δημοκρατίας.

Με αυτή την ενεργεία της ελληνικής κυβέρνησης, διαγράφεται με τον πιο έντονο χαρακτήρα η συνέχεια των πιέσεων που θα δεχτεί η Ελλάδα , εκ των έσω αυτή τη φορά, και η μετατόπιση του ζητήματος στο εσωτερικό.

Την μέθοδο που θα ακολουθηθεί, την ανέλυσε με τον καλύτερο τρόπο , για λογαριασμό των Η.Π.Α., Ο υπουργός εξωτερικών των Σκοπίων Δηλώνοντας δυο μέρες πριν την συνοδό του ΝΑΤΟ ότι « …Η Ελλάδα έχει μια μεγάλη τουρκική μειονότητα, μια μεγάλη αλβανική μειονότητα , και μια μικρή μακεδονική μειονότητα…».

Τα μηνύματα είναι σαφέστατα και προδικάζουν τον τρόπο αλλά και το τόπο που θα παιχθεί το παιχνίδι στο άμεσο μέλλον.
Απομένουν και οι δικές μάς κινήσεις για την ολοκλήρωση του.


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αναγνωρίζοντας την «ανεξαρτησία», που είναι η απόσχιση του Κόσσοβου από την Σερβία, θέτουμε ουσιαστικά τις βάσεις για αντίστοιχες ενέργειες εντός των ελληνικών εδαφών, που θα μπορούσαν να προκύψουν από «καλλιεργούμενες» μειονότητες όταν απαιτήσουν κάτι παρόμοιο…

Ανώνυμος είπε...

Είτε αναφερόμαστε στην περίπτωση της Μακεδονίας και του ονόματος των Σκοπίων, είτε στην μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, είτε στο νέο πρόβλημα που ανακινείται με τους τσάμηδες και την μεγάλη Αλβανία, άλλες φορές με την δική μας συγκατάθεση και άλλες με την προκλητική μας ανοχή, δημιουργηθήκαν μη αναστρέψιμες καταστάσεις.

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Δυστυχως η ιστορια επαναλαμβανεται....