Τρίτη 15 Απριλίου 2008

Χτεσινοί Νταβατζήδες , Σημερινές Τηλεοπτικές Παρθένες


Στην Ελλάδα έχουμε καθιερώσει την ομαδική αμνησία. Όταν γίνετε ένα γεγονός, όσο σημαντικό και να είναι , οι επιπτώσεις για τους εμπλεκομένους, είναι στην σφαίρα της τηλεοπτικής απόδοσης ευθυνών, και διαρκούν μονό λίγες εβδομάδες.
Μετά όλα ξεχνιούνται και όλοι συνεχίζουν την ζωή τους σαν να μην έγινε τίποτα.

Ρωτάμε λοιπόν τι έγινε με την υπόθεση του Κύρτσου;

Ο σημερινός υφυπουργός Αιγαίου Καμμένος, είχε καταγγείλει παλαιοτέρα τον Γ. Κύρτσο, όταν αυτός ήταν διευθυντής του Ελευθέρου Τύπου, ότι του ζητούσε 40.000.000 δραχμές για να τον «προωθήσει». Έλεγε ψέματα τότε ο Καμμένος ή αλήθεια;

Τι έγινε αλήθεια μ’ αυτό το θέμα; Το ξεχάσαμε;

Να σημειώσουμε μάλιστα ότι προέρχονται και οι δυο από τον ίδιο πολιτικό χώρο, το ίδιο κόμμα , και ο ελεύθερος τύπος, την εποχή εκείνη έκφραζε την πολιτική γραμμή της Ν.Δ.
Ο Κύρτσος λοιπόν «προωθούσε» λόγω της θέσης του, βουλευτές του κόμματος, με το αζημίωτο βέβαια.

Γιατί βλέπουμε σήμερα από τα παράθυρα της τηλεόρασης τον Κύρτσο, μόνιμο σχολιαστεί του Alpha να κρίνει τους πάντες και τα πάντα.

Προφανώς κάποιοι τον θεωρούν πρότυπο ηθικής και ακεραιότητας, και τον επιστράτευσαν για να μας μεταλαμπαδεύσει το πνεύμα.

Τα χρήματα τα πήρε;

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σημασία έχει και ο τρόπος, ο ρόλος του Κύρτσου στον επιμερισμό των ρόλων(κάστινγκ) του κουρελοσόου των ειδήσεων του Αλφα. Είναι ο υπεράνω, μιλά με ολύμπια ηρεμία εκ μέρους του συστήματος εξουσίας συνολικά. Το παίζει στρατηγική συνισταμένη που ενώνει τη συνείδηση του συλλογικού γραικού καπιταΛΗΣΤΗ και του ξένου παράγοντα. Ουσιαστικά ως πρώην αριστερός επέλεξε ότι το αντιδραστικότερο, πιό μαύρο, πιό διεστραμμένο, μια εκδοχή αυτομαστίγωσης εν είδη Ερινυών...