Πέμπτη 17 Απριλίου 2008

Είναι παντού και πουθενά…Το κράτος.

Οι περίφημες Μ.Κ.Ο. μη κυβερνητικές οργανώσεις, είναι μια παραφυάδα της εκάστοτε κυβέρνησης, και ένας μηχανισμός στα χέρια της κάθε εξουσίας.

Οι Μ.Κ.Ο. χρηματοδοτούνται από 14 συνολικά υπουργεία της κυβέρνησης.

Οφείλουν λοιπόν το λογο της ύπαρξης τους στην γενναιοδωρία! και στα κονδύλια που θα τους δώσει η κυβέρνηση και θα τους εκχωρήσουν οι αρμόδιοι υπουργοί.

Το ίδιο και οι free press εφημερίδες, χρηματοδοτούνται αφειδώς με κρατική διαφήμιση, στην κορυφή της λίστας των κρατικών διαφημίσεων όλων των εφημερίδων φιγουράρουν, το metrorama, και η city press.

Από πού τα βρίσκουν τα έσοδα τα εκατοντάδες έντυπα που κυκλοφορούν, που μόνο ζημιές έχουν; Από τον κρατικό κορβανά φυσικά.

Η εφημερίδα «Χώρα» με 540 φύλλα μέση ημερήσια κυκλοφορία, παίρνει 740.000 ευρω το χρόνο κρατική διαφήμιση, ενώ η κυριακάτικη έκδοση της χώρας, με 2.400 φύλλα κυκλοφορία παίρνει 2.250.000 ευρω το χρόνο κρατική διαφήμιση.

Στα παραπάνω ποσά δεν υπολογίζονται οι διαφημίσεις από τις δημόσιες εταιρείες Δ.Ε.Κ.Ο. που είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο , μιας και εξαιρούνται του σχετικού νόμου για τις κρατικές διαφημίσεις.

Σκεφτείτε τώρα τι διαβάζετε καθημερινά, ποιοι και για ποιο λόγο ενδιαφέρονται για να σας διαμορφώσουν την άποψη, και να σας ενημερώσουν. Εφημερίδες, τηλεοπτικά κανάλια, περιοδικά, ραδιόφωνο.
Αυτοί έχουν σίγουρα ένα καλό και επικερδή λόγο να το κάνουνε, εσείς τι λόγο έχετε να τους διαβάζετε ;



1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Και το κυριώτερο, όλοι αυτοί που εκδίδουν φύλα και περιοδικά στοχεύουν στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης υπέρ των συμφερόντων τους. Τη ...διαμόρφωση αυτή, που γίνεται με τον καταστρεπτικότερο δυνατό τρόπο για τον "καταναλωτή", επιδοτεί αφειδώς το κράτος "μας".