Τρίτη, 1 Απριλίου 2008

Οι μη αναγνωρισμένες μειονότητες στην Ελλάδα

από Greek American News Agency

...Από την είδηση που αποκαλύτπουμε φαίνονται πολύ περισσότερα. Σύμφωνα λοιπόν με ανακοινώσεις της Ομοσπονδίας Ευρώπης Τούρκων της Δυτικής Θράκης, στις 17 Απριλίου 2008, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλες, πρόκειται να λάβει χώρα διεθνές πάνελ με θέμα:

"Τούρκοι της Δυτικής Θράκης και Μακεδόνες: Οι μη αναγνωρισμένες μειονότητες στην Ελλάδα"

Σύμφωνα πάντα με τις ανακοινώσεις, στο πάνελ, που διοργανώνουν η Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία-Ευρωπαϊκό Πολιτικό Κόμα (EFA), η Ομοσπονδιακή Ένωση Λαών της Ευρώπης (FUEN) και το φιλοσκοπιανό κόμμα στην Ελλάδα "Ουράνιο Τόξο", θα προεδρεύσει ο Hans Heinrich Hansen, πρόεδρος της FUEN. Εναρκτήριες ομιλίες θα κάνουν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ευρώπης Τούρκων της Δυτικής Θράκης (ABTTF) Halit Habipoglu, η πρόεδρος του EFA Nelly Maes, ενώ θα συμμετέχουν ως ομιλητές οι Halim Cavusoglu, διδακτικό προσωπικό του Τμήματος Κοινωνιολογίας του πανεπιστημίου Hacettepe, το μέλος του Κεντρικού Συμβλίου του EFA "Ουράνιο Τόξο" Παύλος Φιλίππωφ Βοσκόπουλος, η ευρωβουλευτής Helene Flautre, Πρόεδρος της υποεπιτροής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Ευρωκοινοβουλίου, ο ευρωβουλευτής Dr. Csaba Sandor Tabajdi , Πρόεδρος της Ομάδας των Παραδοσιακών Εθνικών Μειονοκτήτων και Γλωσσών του Ευρωκοινοβουλίου, ο Boriss Cilevics, Πρόεδρος της Υποεπιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του συμβουλίου της Ευρώπης, ο Παναγιώτης Δημητράς, εκπρόσωπος του Ελληνικού Παρατηρίου του Ελσίνκι και ο ευρωβουλευτής Mikel Irujo Amezaga.

Και για όσους δεν γνωρίζουν ο κ. Παναγιώτης Δημητράς είναι ο άνθρωπος του οποίου οι εκθέσεις-αναφορά προς την Αμερικανική κυβέρνηση στήνουν step by step εδώ και χρόνια την υπόθεση των "καταπιεσμένων μειονοτήτων". "Εκθέσεις" και "αναφορές" τις οποίες εν συνεχεία βλέπουμε σχεδόν copy paste στην γνωστή ετήσια αμερικανική έκθεση περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων... Τα συμπεράσματα δικά σας.

1 σχόλιο:

Staroad888 είπε...

Καλησπέρα. Να σας πω, πως δεν περίμενα κάτι τέτοιο, ψέμα θα είναι...