Σάββατο 5 Απριλίου 2008

Πωλούνται όπως είναι επιπλωμένα...

Άλλο ελευθερία της αγοράς και άλλο ασυδοσία.
Ενώ πολλά επιχειρηματικά (;) παιχνίδια μας θυμίζουν άλλες εποχές...

Στην Ελλάδα σήμερα, όλα ξεπούλιουνται και όλα δίνονται σε ξένους επενδυτές, ακόμα και κερδοφόρες δημόσιες εταιρείες, στρατηγικής σημασίας για την ανάπτυξη της χώρας.

Ενώ στην καπιταλιστική Αμερική της ελεύθερης αγοράς, θέτονται περιοριστικοί νόμοι για την εξαγορά αμερικανικών ιδιωτικών εταιριών από ξένους.

Έτσι μόνο το 25% των αμερικανικών αεροπορικών εταιριών, μπορούν να κατέχουν μη αμερικανικές εταιρίες η φυσικά πρόσωπα, σύμφωνα με πρόσφατο νόμο. Προστατεύουν με αυτόν τον τρόπο οι αμερικανικές αρχές και η κυβέρνηση, την εξαγορά του μεγάλης σημασίας για αυτούς κλάδου των αεροπορικών μεταφορών από ξένες εκτός Αμερικής εταιρείες.

Στην Ελλάδα όμως επιτρέπουμε τα πάντα, ακόμα και την μαζική εξαγορά όλων των κορυφαίων ελληνικών εταιριών μέσα σε μια νύχτα, από τον οικονομικό φορέα του Ντουμπαϊ.
Με άγνωστης προελεύσεις κεφάλαια, χωρίς να γνωρίζουμε τίποτα για τους σκοπούς και τις επιδιώξεις του οικονομικού αυτού ομίλου, καταστήσαμε με την ανοχή μας, ή ακόμα και με την συγκατάθεση μας, την ΜΙΓ ρυθμιστή των οικονομικών, και όχι μόνο, εξελίξεων στην Ελλάδα.

Είναι δε αξιοσημείωτο, ότι από τα χρήματα που εισέρρευσαν στη χώρα, ούτε ένα ευρώ δεν επενδύθηκε για καμία νέα παραγωγική επένδυση, αυτό θα θέλαμε να το υπογραμμίσουμε ιδιαίτερα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Οἱ δῆθεν ἐπενδύσεις εἶναι ἁπλῶς χρηματιστιριακὲς συναλλαγές ὅπου οἱ μεγαλομέτοχοι πωλοῦν τὶς ἑταιρείες τους...(βλέπε Δασκαλόπουλο)