Κυριακή 20 Απριλίου 2008

Αναγνώριση του Κοσσυφοπεδίου: Ενός κακού γενομένου, μύρια έπονται


Πληθαίνουν οι «φωνές» από δημοσιογράφους, καθηγητές και ΜΜΕ που έντεχνα, θέτουν θέμα αναγνώρισης του Κοσσυφοπεδίου. Ίσως είναι το στάδιο πριν από την αναγνώριση, η περίοδος για την διαμόρφωση της κοινής γνώμης, για να δεχτούμε καλύτερα και χωρίς καμία αντίδραση την απόφαση της Κυβέρνησης.

Το σφάλμα και το ολίσθημα για την ελληνική πλευρά θα είναι ολέθριο και μοιραίο.

Είναι το επεισόδιο στην σειρά των επεισοδίων του δράματος, που φέρνει το πρόβλημα εντός του ελληνικού εδάφους αφενός, και αφετέρου διαμορφώνει τις συνθήκες, ορατές πλέον, για την «Μεγάλη Αλβανία». Η οποία στην παρούσα φάση εξυπηρετεί και εκφράζει τα αμερικανικά σχέδια για την Βαλκανική.

Το χρονικό διάστημα που η Αλβανία θα χρησιμοποιείται σαν όργανο της αμερικανικής πολιτικής για την αναδιάρθρωση και την ανακατάταξη των δυνάμεων στην Βαλκανική, εξαρτάται άμεσα και από τον Ρωσικό Παράγοντα.

Δεν είναι μόνο η διασφάλιση των αγωγών αμερικανικών συμφερόντων, που διέρχονται από την περιοχή. Είναι και η αποτροπή των σχεδίων για τους ρωσικούς αγωγούς, η τουλάχιστον ο έλεγχος τους.
Και αυτό οι Αμερικάνοι το επιτυγχάνουν με την «Μεγάλη Αλβανία».

Άμεσες συνέπειες από την πολιτική αυτή θα είναι η μελλοντική προσάρτηση του Κοσσυφοπεδίου στην Αλβανία, και ο επαναπροσδιορισμός του ρόλου των Αλβανών του Τέτοβο (Περιοχής των Σκοπίων).

Στην παρούσα φάση όμως δεν θα βόλευε κανέναν να υπάρξει υποκίνηση του αλβανικού στοιχείου των Σκοπίων.

Θα βόλευε όμως όλους, πλην της Ελλάδας, η υποκίνηση μειονοτικών θεμάτων στην Θράκη και η συσπείρωση των Αλβανών μεταναστών που ζουν στην Ελλάδα σε μια χαλαρή στην αρχή πολιτική κίνηση.

Εντός του Μαΐου η ελληνική κυβέρνηση θα αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο, θα είναι δε η απαρχή μιας σειράς εξελίξεων.

Το επόμενο θα είναι η αναγγελία της επίτευξης του στόχου, για την ελληνική κυβέρνηση, στο ζήτημα της ονομασίας της γείτονας, με το όνομα δημοκρατία της νέας Μακεδονίας, όπως άλλωστε είχε συμφωνηθεί.

Οι αντιδράσεις λόγω του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου και της εθνικής υπερηφάνειας που θα νοιώσουν οι νεοέλληνες, θα είναι χλιαρές.

Άλλωστε μήνες τώρα προετοίμασαν το λαό για την νίκη αυτή, οι σκοπιανοί χάσανε, και η αλήθεια της νέας Μακεδονίας έλαμψε. Με τέτοιες όμως "νίκες" η Ελλάδα σβήνεται από τον χάρτη.


Δεν υπάρχουν σχόλια: