Πέμπτη 3 Απριλίου 2008

Τα προβλήματα παραμένουν


Δεν πρέπει να αποπροσανατολίζουν οι πανηγυρισμοί, και η προβολή αυτονόητων ενεργειών από μέρος της Ελλάδας, στην σύνοδο του ΝΑΤΟ.
Η Ελλάδα έχει πολλά ανοιχτά μέτωπα, εντός και εκτός.
Το θέμα των Σκοπιών είναι μόνο ένα από αυτά, υπάρχει το πάγιο πρόβλημα με την Τουρκία και η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, που τελευταία ολοένα και περισσότερο γίνεται προσπάθεια να τεθεί υπό τουρκική κηδεμονία.
Ένα άλλο σημαντικό πρόβλημα που η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει σύντομα στο μέλλον είναι το ζήτημα της «μεγάλης Αλβανίας», και της συμπαγούς παρουσίας 1,5 – 2,5 εκατ. (κανείς δεν ξέρει ακριβώς) μεταναστών στην Ελλάδα, που την καθιστούν στα μάτια πολλών ως «μεγάλη μειονότητα».
Όλα αυτά μπορούν κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις να πυροδοτήσουν μια αλυσιδωτή αντίδραση ενεργειών.

Στο εσωτερικό το θέμα της οικονομίας είναι εκείνο που δεσπόζει, αφού το συνεχές και παρατεταμένο κακό οικονομικό περιβάλλον, μαζί με την λιτότητα που έχει επιβληθεί, πιέζει ολοένα και περισσότερο τις μεσαίες και χαμηλές κοινωνικές τάξεις.

Ο υπερδανεισμός τόσο σε ατομικό, όσο και σε κρατικό επίπεδο έχει ξεπεράσει τα όρια ασφαλείας.
Σε αυτό το κακό οικονομικό κλίμα προστίθεται και η έλλειψη προοπτικής, καθώς δεν φαίνεται κανένα σημάδι για ανάκαμψη στο ορατό μέλλον.

1 σχόλιο:

Theodore είπε...

Ετσι ειναι οπως το λετε, αλλα απο τη μια, ζητανε ολοι θεσεις στο δημοσιο, αρα καποιος πρεπει να τους πληρωσει, και απο την αλλη, διαλυθηκε η εκπαιδευση, που μονο αυτη μπορει να κανει αλλαγες και να φερει νεωτερισμους.
Με τα σχολεια, γενικως, να κοιμουνται, αλλα τα χαρτια να μοιραζονται κανονικα, χωρις αντικρυσμα,(αλλα το ασυλο, α βεβαια,αυτο, σταθερα απαραβιαστο), δε νομιζω οτι θα εχουμε καλο μελλον.Ποιος θα το δημιουργησει, οι απαιδευτοι;
Και τοτε να δω κατι προοδευτικαριους του κωλου, τι θα κανουν.
(Ειναι και καλομαθημενοι βλεπεις, ενω εμεις, περναμε και με τα λιγα).