Τρίτη 8 Απριλίου 2008

Δικαιοσύνη για όλους

Αυτοί που έκλεψαν τα ασφαλιστικά ταμεία «ποτέ» θα πάνε φυλακή;

Περιμένουμε ακόμα να δούμε τι θα κάνει η εύθικτη τώρα τελευταία δικαιοσύνη και στο θέμα των ομολόγων. Και αναφερόμαστε στα αμαρτωλά ομόλογα και στο σκάνδαλο των ασφαλιστικών ταμείων .

Έχουν περάσει περισσότεροι από 10 μήνες και δεν έχουμε ακόμα ακούσει τίποτα ,ούτε για την πρόοδο των ερευνών , ούτε για τις διώξεις που πρέπει να ασκηθούν για την απάτη των ομολόγων.


Σε άλλες περιπτώσεις τα αντανακλαστικά της δικαιοσύνης και του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου λειτουργούν άμεσα, όταν για παράδειγμα καλούν σε απολογία τον πρόεδρο του συνδικαλιστικού οργάνου της ένωσης εισαγγελέων και δικαστών για δηλώσεις του που έκανε για την περίεργη καθυστέρηση της δικαιοσύνης στο θέμα των υποκλοπών.
Εδώ στο ζήτημα της τεράστιας απάτης των ομολόγων και της κλοπής των χρημάτων των ασφαλισμένων γιατί δεν υπάρχει η ίδια ευθιξία; Γιατί δεν υπάρχει η ίδια ταχύτητα αντίδρασης; Τι περιμένουνε; Να παραγραφεί η υπόθεση;
Το έχουμε δει πολλές φορές να συμβαίνει αυτό, τόσες που έχει καταστεί πάγια πλέον τακτική, η μέθοδος που χρησιμοποιείται από την δικαιοσύνη για να αποδώσει «λευκούς» τους ενόχους, η παραγραφή μαζί με το «αρχείο», έχουν καταστεί τα όπλα των διεφθαρμένων ενάντια στην απόδοση ευθυνών.

Στην έκθεση που συνέταξε ο πρόεδρος της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες κ. Γ. Ζορμπάς, για το ομόλογο των 130 εκατ ευρω του ΤΣΠΕΑΘ , κάνει λογο για «επίμεμπτη συναλλαγή» όπως χαρακτηρίζει την αγορά του ομολόγου, ενώ αναφέρεται και σε «οικονομικές δοσοληψίες» που είχαν οι ανάδοχοι του ομολόγου με τον πρόεδρο του ΤΣΠΕΑΘ Δ. Καρπάνο. Γι’ αυτά όλα δεν έχει τίποτα να πει η δικαιοσύνη;

Και επιτελούς πια η ανάγκη να υπάρχει όταν με την κωλυσιεργία της συγκαλύπτει σκάνδαλα δισεκατομμυρίων, ενώ την ίδια στιγμή ,στέλνει στη φυλακή άτυχους που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα, για 50 ευρώ.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πότε? ...ΠΟΤΕ .-

Ανώνυμος είπε...

Ακριβώς. ¨οπως και οι πρώτοι διδάξαντες που βρίσκονται στο ΠΑΣΟΚ.