Δευτέρα 7 Απριλίου 2008

Ο Μπους και οι αρσιβαρίστες μας

απο osaperas

Η είδηση δεν είναι ότι πιάστηκε ντοπαρισμένη όλη η εθνική ομάδα άρσης βαρών. Αυτό έτσι κι αλλιώς θα γινόταν κάποια στιγμή. Η είδηση είναι ότι για αυτό το θέμα ουδείς φέρει την ευθύνη και φυσικά ουδείς θα υποστεί τις (έστω και ηθικής τάξεως) συνέπειες.

Μήπως φταίνε οι αθλητές; Όχι φυσικά-λένε οι ειδικοί, οι οποίοι με χαρακτηριστική ευκολία μετατρέπουν τους γίγαντες σε αθώα παιδάκια που για να ξεφύγουν από την άθλια ζωή τους δέχθηκαν να πάρουν απαγορευμένες ουσίες ρισκάροντας ακόμη και την ζωή τους.

Μήπως φταίει ο προπονητής ο οποίος μόλις έσκασε η ιστορία παραιτήθηκε (ή τον παραίτησαν). Ελάτε ρε παιδιά είναι δυνατόν να φταίει ο Χρηστάρας με αυτό το υπέροχο γλυκό χαμόγελο, ο προπονητής του Πύρρου και της ντριμ τιμ της Ελλάδας; Είναι δυνατόν ο προπονητής των χρυσών σελίδων του ελληνικού αθλητισμού να φταίει; Δεν το δέχονται αυτό το πράγμα οι ευαίσθητες εθνικές μας χορδές.

Και τότε ποιος φταίει; Μήπως οι παράγοντες της ομοσπονδίας άρσης βαρών, οι οποίοι για μία καρέκλα και μερικά δωρεάν ταξίδια στο εξωτερικό μπορούν να κάνουν παιχνιδάκι στα χέρια τους τον Χρηστάρα και όλα αυτά τα παλικάρια της εθνικής μας ομάδας;. Καλό το παραμύθι αλλά δεν έχει δράκο.

Ρε σεις μπας και φταίει ο Μπους; Μήπως ο πλανητάρχης, μετά την ιστορία στο Βουκουρέστι έστησε σκευωρία σε βάρος της Ελλάδας; Και έβαλε τίποτε αμερικανούς πράκτορες να ρίξουν ουσίες στις πορτοκαλάδες των ελλήνων αθλητών;

Δεν αποκλείεται αυτός τελικά να είναι ο λόγος. Ο Μπους την έχει κάνει την δουλειά, Έτσι κι αλλιώς αυτός είναι πίσω από όλα τα δεινά που συμβαίνουν σε αυτήν την χώρα.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν φταίει ο υπερήφανος ελληνικός λαός που όλα αυτά τα χρόνια ζητάει επίμονα πάσης φύσεως διακρίσεις ακόμη και εάν «γίνονται περίεργες ιστορίες», ακόμη και εάν χρησιμοποιούνται τα πλέον αθέμιτα μέσα για να έλθουν αυτές οι διακρίσεις;

Δεν υπάρχουν σχόλια: