Τρίτη 15 Απριλίου 2008

ΖΩΑ ΚΑΙ ΚΤΗΝΗ

ΙΔΕΟΓΡΑΜΜΑ


Το γνωστό ιταλικό τσίρκο επισκέπτεται για άλλη μια φορά την Αττική και όσοι γνωρίζουμε τι σημαίνει να έρχεται ένα τσίρκο κοντά μας καλό είναι να θυμίσουμε σε κείνους που δεν γνωρίζουν αλλά κατοικούν στην περιοχή μερικά πράγματα:

Πρώτον: ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΑ ΓΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΣΑΣ. Όταν εμφανίζεται ένα τσίρκο σε οποιαδήποτε περιοχή ξαφνικά εκτός από τα αδέσποτα που εξαφανίζονται, χάνονται και τα κατοικίδια ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΚΛΕΒΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΝΟΥΝ ΩΣ ΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΑΓΡΙΑ ΖΩΑ ΤΟΥΣ.

Δεύτερον: ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΖΩΑ ΕΙΝΑΙ ΑΘΛΙΕΣ. Πέρα από τα άγρια βασανιστήρια στα οποία υποβάλλονται μέχρι να μάθουν το ρόλο τους, τα κρατούν νηστικά και χωρίς νερό για να είναι σε εγρήγορση. Καθένας καταλαβαίνει γιατί πολλές φορές δραπετεύουν και κυκλοφορούν αγριεμένα στην πόλη. Και το χειρότερο πόσο επικίνδυνα μπορεί να είναι τα πράγματα για όλους.

Τρίτον: Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΛΑΣΗ. Πολλά ζώα δεν την αντέχουν και, καθώς είναι εξαντλημένα από βασανιστήρια, έλλειψη νερού και τροφής για πολλές μέρες, πεθαίνουν.

Τρίτον: ΜΗΝ ΠΑΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΤΣΙΡΚΟ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ. Τα παιδιά εκτίθενται σε εικόνες που μόνο δείγμα πολιτισμού και πρότυπο φιλευσπλαχνίας δεν προωθούν. Είναι άγρια η εικόνα του λιονταριού, του αλόγου ή και της καμήλας να μαστιγώνεται μπροστά στο παιδί. Στο εξωτερικό έχουν γίνει καταγγελίες από γονείς ότι τα παιδιά τους είχαν εφιάλτες για πάρα πολύ καιρό μετά από επίσκεψη σε τσίρκο.

Τέταρτον: Δε σημαίνει ότι επειδή είναι ζώα δεν υποφέρουν ή δεν έχουν συναισθήματα. Το ακριβώς αντίθετο. ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΜΕ ΤΑ ΕΥΡΩ ΣΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΦΕΡΟΝΤΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΑ ΚΤΗΝΗ ΣΤΑ ΚΤΗΝΗ ΓΙΑ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ. Τα παιδιά σας χρειάζονται άλλες αξίες. Χρειάζονται εικόνες πολιτισμού. ΤΟ ΤΣΙΡΚΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΡΟΑΓΕΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: