Τετάρτη 2 Απριλίου 2008

Το ζήτημα είναι στην συγκάλυψη και όχι στην απάτη.


Διαβάζουμε για το «δώρο» των 2 εκατ. Ευρω που ερευνά η Αρχή για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης χρημάτων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Τα χρήματα αυτά φέρεται ότι δοθήκαν σε υπάλληλο του υπουργείου οικονομικών για την «μεσολάβηση» του, στην προσθήκη μιας λέξης, «δεν», στην απάντηση της διεύθυνσης φορολογίας κεφαλαίου για το αν πρέπει να καταβάλει φόρο ασφαλιστική εταιρία μετά από συγχώνευση. Έτσι το «υποχρεούται», έγινε με την παρέμβαση υπαλλήλου, «δεν υποχρεούται».

Το ζητούμενο για μας, και εκεί που υπάρχει το μεγάλο ζήτημα, δεν είναι ούτε στο ποσό, ούτε στην εταιρεία. Το ζήτημα, και η διερεύνηση, πρέπει να είναι στο γιατί η εισαγγελία του Αρείου Πάγου, όπου έγινε η καταγγελία, έβαλε στο αρχείο την υπόθεση αυτή.

Γιατί βάλανε στο αρχείο επώνυμη καταγγελία για μίζα 2 εκατομμυρίων ευρώ, που είχε γίνει από το Νοέμβριο του 2006, εναντίον υψηλόβαθμου στελέχους του υπουργείου Οικονομικών;

Καταλαβαίνετε όμως καλύτερα το γιατί;

Όταν θέλουν τα βάζουν στο αρχείο και όποτε θέλουν, λόγω συμφερόντων, τα «τραβάν» από το αρχείο.

Έτσι όμως δεν λειτουργούν τα κράτη έτσι λειτουργούν οι μπράβοι των συμμοριών.

Εμείς θα το γράφουμε ξανά και ξανά, η έρευνα πρέπει να στραφεί στη ενεργεία της εισαγγελίας να βάλει την καταγγελία στο αρχείο, και να αποδοθούν ευθύνες και κατηγορίες (παράβαση καθήκοντος κλπ.) στους υπευθύνους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: