Τρίτη 1 Απριλίου 2008

Εμείς μείναμε...στις Τομάτες !

Και ξαφνικά μαθαίνουμε ότι οι ταμιευτήρες της ΕΥΔΑΠ δεν έχουν αρκετά αποθέματα νερού, ενώ την ίδια στιγμή η ΔΕΗ προτείνει εκ περιτροπής διακοπές του ηλεκτρικού, όχι λόγω απεργίας, αλλά λόγω του ότι θα αδυνατεί να καλύψει την ζήτηση, ενώ το πρόβλημα θα ενταθεί το καλοκαίρι.

Σύσσωμη δηλαδή η απαίτηση για περαιτέρω αυξήσεις στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ.

Και βέβαια αυτό θα γίνει όπως πάντα για το καλό μας, για να «τιμωρηθεί» και να συνετισθεί εκείνος που υπερκαταναλώνει σε βάρος του συνόλου και τον λιγοστών αποθεμάτων.

Ωραία παραμυθάκια, για ακόμα πιο χαζά παιδάκια που αποχαυνώνονται μπροστά στο «κουτί».

Την ίδια ώρα αυξήθηκαν κατά 55 % τα διόδια των εθνικών οδών, χωρίς κανένας δαιμόνιος «δημοσιογράφος» από αυτούς που πηγαίνουν στις λαϊκές και βρίσκουν τις ντομάτες 2 λεπτά ακριβότερες από χθες, να μας πιει τίποτα.

Χωρίς να στριμωξουν τον αρμόδιο για τις αυξήσεις υπουργό, όπως κάνουν με τους εμπόρους των λαϊκών.

Το θέαμα εδώ των νεόπτωχων που διαλαλούν στην κάμερα ότι δεν έχουν ούτε ένα ευρώ για να αγοράσουν ζαρζαβατικά, δεν προβάλλεται για τις αυξήσεις των διοδίων.
Γιατί όμως; δεν μας πλήττει αυτή η αύξηση και μάλιστα χωρίς να έχουμε δικαίωμα επιλογής, μιας και οι εθνικοί δρόμοι είναι μονοπώλιο.
Δεν αυξάνονται κατά 55% τα χρήματα που πρέπει να καταβάλουμε για την διέλευση ενός δρόμου ευρύτερα γνωστό μάλιστα και ως καρμανιόλα. Ενός δρόμου που δεν τηρεί ούτε καν τις προϋποθέσεις της Ευρωπαϊκής ένωσης και δεν θεωρείται ασφαλής.

Αν αυτό δεν είναι παπατζιλίκι, τότε τι αλήθεια είναι;

Δεν υπάρχουν σχόλια: