Τρίτη 29 Απριλίου 2008

Φωνάζει ο κλέφτης...


Ο ίδιος μηχανισμός που παράγει την διαφθορά σε επίπεδο κρατικών υπηρεσιών και των λειτουργών του κράτους, ο ίδιος αυτός μηχανισμός κινητοποιείται και βγαίνει στους δρόμους για να διαφυλάξει τα «κεκτημένα του».
Το ίδιο σύστημα που πατάει, τυραννάει και καταδυναστεύει, οι ίδιοι αυτοί άνθρωποι που το υπηρετούν συνεπέστατα με την αδιαφορία τους προς τον πολίτη, στην καλύτερη των περιπτώσεων, είναι εκείνοι που απαιτούν σε βάρος του κοινωνικού συνόλου.
Πηγαίνετε σε μια Νομαρχία, σε μια πολεοδομία και θα καταλάβετε τι εννοώ. Απεργούσαν οι μηχανικοί της πολεοδομίας πριν λίγες μέρες, είναι για γέλια, αν δεν είναι τόσο βασανιστικό για την καθημερινότητα σου να σ’ εκμεταλλεύονται οι λειτουργοί του κράτους και ν’ απεργούν κιόλας.

Αυτοί που κέρδισαν τα προνόμια τους στις πλάτες του λαού, και εις βάρος της ευημερίας των υπολοίπων πολιτών, αυτοί που καταδυναστεύουν τον πολίτη, και λειτουργούν σαν εξάρτημα της κάθε εξουσίας, με άδεια στην αυθαιρεσία, αυτοί ζητούν να μην στερηθούνε των προνομιών τους.

Βεβαία το ζήτημα για μας δεν είναι η διασφάλιση των προνομιών, ασφαλιστικών ή συνταξιοδοτικών, προνομιούχων συντεχνιών, αλλά η αναδιάρθρωση όλου του ασφαλιστικού συστήματος για την δίκαιη και αντικειμενική κατανομή των πόρων και την παροχή υπηρεσιών σε όλους τους Έλληνες πολίτες.
Πράγμα όμως που καμιά κυβέρνηση και κανένας δεν αναφέρει πουθενά, ούτε κανένας θέτει τέτοιο ζήτημα, εκτός της πλειοψηφιας των μη προνομιούχων Ελλήνων, που ποτέ δεν θα τους δείτε να διαδηλώνουν στους δρόμους γι’ αυτά που τους στερήσανε και συνεχίζουν να τους στερούν.


Δεν υπάρχουν σχόλια: