Τετάρτη 9 Απριλίου 2008

Υγεία: η κότα που κάνει τα χρυσά αυγά

Και ενώ οι άρρωστοι στοιβάζονται, κάποιοι γιατροί θησαυρίζουν, όλοι το γνωρίζουν και το αποδέχονται. Τι ρόλο παίζουν οι διοικήσεις των νοσοκομείων; Το υπουργείο υγείας τι ρόλο παίζει;

Υπάρχουν γιατροί, συγκεκριμένοι χειρουργοί, που εργάζονται σε δημόσιο νοσοκομείο, Κ.Α.Τ., που αμείβονται με 2.800 ευρώ το μήνα, και τελικά βάζουν στην τσέπη τους από φακελάκια και προμήθειες υλικών 160.000 ευρώ μηνιαίως.
Αν μπορεί κανείς ας μας διαψεύσει. Περιμένουμε .
Γιατί η διαφθορά δεν έχει μόνο πρόσωπο, έχει και τον νταβατζή της, που είναι το ελληνικό κράτος.

5 σχόλια:

Theodore είπε...

Θα γραψω κατι που το εχω γραψει ξανα κι αλλου.
Πριν απο χρονια, ειχε μπει η μανα μου στο ΚΑΤ, για προβλημα με ρηξη πλαγιου και αφου της εβαλαν γυψο, της ειπαν να παει σε τρεις μερες, αφου παρει και πατεριτσες αγκωνος, (πραγμα αδιανοητο για γυναικα πανω απο 70 χρονων.Της δοκιμασα μετα κι εγω).
Λογω αυτης της ηλιθιοτητας, επεσε και εσπασε το γοφο, οποτε και ξαναπηγε στο ΚΑΤ.
Εκει, την κρατησαν 14 μερες με σπασμενο γοφο, χωρις να της κανουν τιποτα, επειδη δε μας ειχε πει κανεις οτι αυτο γινοταν επειδη δε διναμε φακελλακι,.
Τελικα, καποιος Δ/ντης, ειδε τι γινοταν και την εβαλε στο Χειρουργειο, και εκανε αρθροπλαστικη.(Ευτυχως πετυχε μεν, αλλα 14+10=24 μερες ξαπλα, προκαλεσαν ραγδαια οστεοπωρωση, που την ταλαιπωρει ακομη).
Τωρα, 24 μερες μεσα εκει, ειδα και ακουσα σημεια και τερατα.
Θα σας πω δυο μονο.
Πρωτον, μπαινει ενα πρωι, μεσα στο θαλαμο,(9 ατομων βεβαια), γιτρος, κραυγαζοντας."Κυρα Μαρια, πες του αντρα σου, να ρθει το απογευμα στο ιατρειο μου. Τι νομιζεις. Αμυγδαλες προκειται να κανουμε; Εννοωντας οτι η εγχειρηση που θα εκανε στη γυναικουλα, ηταν δυσκολη και επρεπε να τα σκασει ο κακοιμοιρ, για να γινει η δουλεια. Και μιλαμε ΦΩΝΕΣ,οχι αστεια. Θρασος βεβαια, αλλα γιατι να μην το κανει; Ποιον να φοβηθει και γιατι;
Δευτερο περιστατικο.
Τρεις γιατροι, περπατανε στο διαδρομο του 3ου οροφου και ο ενας κραυγαζει.
"Ρε πουστηδες, εσεις βγαζετε 600 χιλιαρικα(σε δρχ) τη βδομαδα κι εμεις βγαζουμε αρχιδια"
"Σσστ", φωναζανε οι αλλοι," μη φωναζεις ετσι".
"Τι σουτ και ξεσουτ ρε μαλακες. Ετσι δεν ειναι;"
Και υπ οψιν, οτι οι τιμες, αφορουν τιμες 1992.Καταλαβαινετε για τι ποσα μιλαμε.
Πως λοιπον ειναι δυνατον να γινει κατι, οταν οι πολιτικοι, δεν ενδιαφερονται για το τι γινεται κει μεσα, αφου ποτε δε θα αντιμετωπισουν αυτες τις συνθηκες για την οικογενεια τους;
Και η πλακα της φυσιοθεραπειας τωρα.
Υπηρχε μια χαζοχαρουμενη, που δεν την ειδαμε ποτε να κανει κατι σε ασθενη. Γυριζε μαζι με τους γιατρους και ξερογλυφοταν μπας και "χτυπησει" κανενα.
Τι να λεμε τωρα. Το δικο μου συμπερασμα, τουλαχιστον απ ο,τι ειδα τοτε; ΚΑΤ=Μπουρδελο. Ιδιωτικη κλινικη καποιων γιατρων, που πληρωνονται απο το δημοσιο, καποια λεφτα, αλλα χρησιμοποιουν τη θεση τους, για να αλιευουν πελατες και να πλουτιζουν με τη δυστυχια των αλλων.

Ανώνυμος είπε...

έχω πάει στο κατ, μιλάμε τέτοια κατάντια δεν έχω ξανά δει, αν μπεις υγιείς θα βγεις άρρωστος, μούχλα και βρόμα παντού, σιχαίνεσαι να ακουμπήσεις οτιδήποτε, όσο για τους υπαλλήλους, πρέπει να έχουν κάνει κάποιο σεμινάριο όλοι μαζί, δεν εξηγείται αλλιώς ότι από την νοσοκόμα μέχρι τον διευθυντή είναι όλοι τόσο αγενής και με το χέρι ανοιχτό !!!
Ανθή

Ανώνυμος είπε...

Δεν πιστευω οτι ολα αυτα μπορουν να γινονται στη χωρα μας...ΗΜΙΑΙΜΟΣ

Ανώνυμος είπε...

μια επίσκεψη θα σας πείσει
Ανθή

Theodore είπε...

Για το φιλο που λεει οτι δεν πιστευει,αληθεια το λεει, η πλακα κανει;
Γιατι εχω και ονοματα.