Σάββατο, 19 Απριλίου 2008

Το φιλέτο της δημοσιογραφίας

osaperas.yooblog.gr

Άντε πάλι μία από τα ίδια: «Τι γίνεται με τους δημοσιογράφους που τα παίρνουν». Να δώσει, ζητάνε, ο Ρουσόπουλος, τη λίστα με τους δημοσιογράφους οι οποίοι τα κονομάνε σε μηνιαία βάση από διάφορα υπουργεία (και γενικότερα υπηρεσίες που ελέγχονται από το κράτος) και συνάμα γράφουν στα Μέσα που εργάζονται για τα υπουργεία (ή τις υπηρεσίες). Δηλαδή σε απλά ελληνικά ασκούν το λειτούργημα της δημοσιογραφίας …εκδιδόμενοι.
Από κοντά και ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ ο Σόμπολος να υποστηρίζει και αυτός, ότι πρέπει να υπάρξει «διαφάνεια» και η λίστα των «έμμισθων» δημοσιογράφων πρέπει να δοθεί στη δημοσιότητα.
Λες και δεν ξέρει ο Σόμπολος και οι πέριξ αυτού, ποιοι δημοσιογράφοι εργάζονται στα γραφεία Τύπου ή σε επιτροπές Τύπου και Δημοσίων σχέσεων ή σε περιοδικά Υπουργείων και συναφών οργανισμών.
Λες και δεν γνωριζόμαστε μεταξύ μας στο κουρμπέτι.

Στη βιασύνη τους επάνω για την υποτιθέμενη «κάθαρση» στον χώρο ξέχασαν, πολιτικοί και ΕΣΗΕΑ, να μας πουν για τους δημοσιογράφους εκείνους οι οποίοι ανήκουν σε λίστες ιδιωτών που κάνουν μπίζνες με το δημόσιο.
Εκεί οι μισθοί είναι φυσικά πολλαπλάσιοι από αυτά που δίνουν τα υπουργεία (και λοιποί οργανισμοί).
Αυτά τα πακέτα συμβολαίων που κλείνουν κλειστές ομάδες δημοσιογράφων με ιδιώτες για να προβάλουν τα συμφέροντα τους ή να κυνηγήσουν μέχρι τελικής εξοντώσεως τους αντιπάλους τους είναι το …φιλέτο της δημοσιογραφίας σήμερα.

Και κάτι τελευταίο. Να σταματήσει επιτέλους το παραμύθι της αγνής «πλειοψηφίας» των δημοσιογράφων που δεν έχει σχέση με αυτά τα θέματα και απλά ασκεί… λειτούργημα.
Για τους περισσότερους από αυτούς ισχύει ότι δεν μπορεί να είναι όλοι στην λίστα ή «δεν μπορεί να είναι οι άχρηστοι και ανίκανοι σε λίστα»

Δεν υπάρχουν σχόλια: