Δευτέρα 14 Απριλίου 2008

Περί του «σχεδίου διαφυγής»…

Μας ρωτάτε αν «γνωρίζουμε» κάτι για την ερώτηση που έχει καταθέσει ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ κ. Αϊβαλιώτης στην Υπουργό Εξωτερικών:

«"Σύμφωνα με πληροφορίες από Φιλανδούς που μένουν στην Ελλάδα, η Πρεσβεία της Φινλανδίας στην Αθήνα έστειλε - για 1η φορά - «πλήρες σχέδιο διαφυγής σε περίπτωση κρίσης» («CRISIS EVACUATION PLAN»), κάτι που δεν έγινε ούτε κατά την περίοδο του πολέμου στην Γιουγκοσλαβία. Το «σχέδιο» αυτό εστάλη στους 1.600 Φιλανδούς πολίτες που ζουν στην Ελλάδα και τους 25 Φιλανδούς που κατοικούν στα Τίρανα και περιλαμβάνει χάρτες διαφυγής, φόρμα με στοιχεία για κάθε πολίτη, όπως ομάδα αίματος κλπ.

Κατόπιν τούτου, Ερωτάσθε

1. Γνωρίζει το ΥΠΕΞ για ποιο λόγο εστάλη αυτό το «σχέδιο διαφυγής»;
2. Ζητήθηκαν εξηγήσεις από τη Φινλανδική Πρεσβεία στην Αθήνα;"»

Όταν το πρώτοακούσαμε το θεωρήσαμε τουλάχιστον ύποπτο, πιστέψαμε ότι εντάσσεται στα γενικότερα σχέδια πίεσης και ενδεχόμενος δημιουργία κλίματος μετά την σύνοδο του ΝΑΤΟ. Μην ξεχνάμε και την δήλωση του ΥΠΕΞ των Σκοπίων δυο μέρες πριν την σύνοδο του Βουκουρεστίου (όπου η Αμερική μίλησε δια στόματος του) «Η Ελλάδα έχει μια μεγάλη αλβανική μειονότητα και μια μικρή μακεδονική».

Με μεγάλη έκπληξη διαβάσαμε στην συνέχεια το «σχέδιο διαφυγής» της φινλανδικής πρεσβείας (εδώ). Καταρχήν χρονολογείται απο 6 Μαρτίου 2007 !!! Άσχετα, που αναφέρει 800 Φιλανδούς πολίτες που ζουν στην Ελλάδα και όχι 1600.
Αν επρόκειτο για το επίμαχο «σχέδιο διαφυγής» πραγματικά ερωτώμαι, γιατί το φέρνει ΤΩΡΑ στην βουλή;;;, αφού θα δημιουργούσε κλίμα υπέρ της ΝΔ, που «δέχεται» πιέσεις από παντού μετά το Βουκουρέστι...
Αλλά, ας περιμένουμε λίγο να δούμε τι ακριβός γίνεται, αν γίνεται.

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://ana.gr/anaweb/user/showprel?service=3&maindoc=6318080
http://macedonia-greece.blogspot.com

Ανώνυμος είπε...

H αλήθεια είναι ότι και μετά το δεύτερο γύρο διαπραγματεύσεων με τα Σκόπια που θα καταλήξει σε αδιέξοδο, μπαίνουμε σε μία περίοδο ανακατάταξης της Αμερικανικής Εξωτερικής πολιτικής που σημαίνει ότι αναμενεται θερμό επεισόδιο με την Τουρκία. Εις αναμονήν εξελίξεων μετά το Πάσχα. Προσοχή: Στην Νατοική άσκηση της Τουρκίας στο Αιγαίο..

Ανώνυμος είπε...

Καταρχάς η είδηση με θέμα "Σχέδιο διαφυγής από την Ελλάδα" δημοσιεύθηκε από την εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ http://elthraki.evros.gr/default.asp?nc=5541&id=5773 και δεν έχει καμία σχέση με την παραπομπή που κάνετε στη φινική πρεσβεία,που όπως γράφει εντός αναφέρεται σε 1 κοινό σχέδιο δράσης με τις λοιπές Σκανδιναβικές χώρες ήδη από το 2006 σε περιπτώσεις καταστροφών, τρομοκρατίας και εκτρόπων.Η Φινική πρεσβεία στην Αθήνα είναι διαπιστευμένη και για την Αλβανία.Το έγγραφο που επικαλείται ο ΛΑΟΣ περιλαμβάνει και τους Φιλανδούς στην Αλβανία ενώ αυτό που παραθέτετε εσείς όχι.Επιπλέον το έγγραφο που παραθέτε εσείς δεν περιλαμβάνει φόρμα με στοιχεία για κάθε πολίτη ενώ όσον αφορά τον αριθμό των 800 Φιλανδών που γράφει το έγγραφο του 2007 δίπλα κάνει λόγο και για 150.000 Φιλανδούς τουρίστες και δεν ξεκαθαρίζει εάν μιλά μόνο για αυτούς με Φινική υπηκοότητα,διότι υπάρχουν και αυτοί με διπλή υπηκοότητα για τους οποίους τα Προξενεία παρεμβαίνουν μόνο σε περίπτωση πολέμου,καθώς και προσωρινά διαμένοντες όπως φοιτητές,προσωρινά εργαζόμενοι οι οποίοι δεν περιλαμβάνονται στις προξενικές λίστες ως μόνιμοι κάτοικοι αλλά σε περίπτωση πολέμου ειδοποιούνται και αυτοί.Και παίρνοντας αφορμή από τα σχόλια στο http://macedonia-greece.blogspot.com το σχεδιο διαφυγής έρχεται σε μια στιγμή που οι έφεδροι του Στρατού ξηράς των Νησιών του Αιγαίου έχουν λάβει σάκους και γυλιούς όπως αναφέρουν ΤΑ ΝΕΑ στις 13.02.2008 http://egolpio.wordpress.com/2008/02/20/epistratefsi δημοσιεύθηκε ο Ν.3648 στο ΦΕΚΑ38 στις 29.02.2008 που καθιστά μάχιμες τις Ενώσεις Εφέδρων ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ,ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΑΝΑΚΥΠΤΟΥΝ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ενώ όσον αφορά την Αλβανία ο Πούτιν κατεβάζει 12 ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΕΡΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΑΡΧΙΕΣ στη Σερβία γεγονός που προκάλεσε την απόφαση της Ρουμανίας να μην αναγνωρίσει ποτέ ανεξάρτητο Κοσυφοπέδιο όπως αναφέρει το ΠΑΡΟΝ στις 02.03.2008 http://paron.gr/v3/new.php?id=24516&colid=&catid=42&dt=2008-03-02%200:0:0

mediaspotgr είπε...

Με την έρευνα που κάναμε, βρήκαμε αυτό το «σχέδιο διαφυγής», αν έχεις άλλα στοιχεία όπως πότε εστάλη στους Φιλανδούς η ακόμα και το πρωτογενές έγγραφο, στείλτω μας και θα επανέρθουμε άμεσα.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ ούτε με Φιλανδούς κάνω παρέα ούτε περαιτέρω στοιχεία διαθέτω πέρα από την Ανακοίνωση Τύπου του ΛΑΟΣ που δημοσιεύθηκε από τα 2 πρακτορεία ειδήσεων της χώρας και μετέπειτα από την εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ και στη συνέχεια από ιστοσελίδες.Επειδή όμως διάβασα όλο το σχέδιο διαφυγής που παραθέτετε,επισήμανα ανωτέρω τους λόγους γιατί δεν είναι αυτό που επικαλείται ο ΛΑΟΣ.Αν εσείς θέλετε να διασταυρώσετε την έρευνα σας μπορείτε να απευθυνθείτε είτε απευθείας στη Βουλή infopar@parliament.gr και να ζητήσετε πρόσβαση στα έγγραφα όπως ορίζει ο Κώδικας Διοικητικής Διαδικασίας είτε ακόμη καλύτερα στο ΛΑΟΣ ο οποίος διαθέτει το ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΦΥΓΗΣ σε κάθε περίπτωση pr@laos.gr

Theoprovlitos είπε...

Χαιρετε,
δεν κανω πλακα αλλα σε εμενα εσταλη ενα από αυτα τα εντυπα γιατι εχω γυναικα Φινλανδη και 4 παιδια με διπλη υπηκοοτητα. Τελος παντων καπως ενημερωθηκε μεσω του πρεσβυ Γεωργιου με τον οποιο επικοινωνησα και ο βουλευτης Αϊβαλιωτης ο οποιος εκανε επερωτηση.
Κατοπιν εστειλα τα χαρτια αυτα με fax και στην βουλη.

Την ενημερωση στον κο Αϊβαλιωτη την εκανα εγω με βαση το κειμενο που εστειλα καθως και τις σελιδες της Φινλανδικης Πρεσβειας.

Οσοι Φινλανδοι πηραν το φακελο στα χερια ους ψιλοφρικαρανε αν και ειναι ψυχραιμοι σαν λαος.

Βεβαιως η εξηγηση που δοθηκε ηταν οτι το εστειλαν για περιπτωση φυσικης καταστροφης, ατυχηματος κλπ. Για αυτους στην Αλβανια παντως αναφερανε και το ενδεχομενο πολιτικης κρισης.

Ο φακελος περιεχει φορμα με ατομικα στοιχεια, οπως ομαδα αιματος, μελη οικογενειας και χαρτες διαφυγης μεσω της κατοικιας του Πρεσβυ όπου θα συγκεντρωθουν οι Φινλανδοι.

Απο συνεργαζομενο με την πρεσβεια ατομο μας ειπαν πως η σκεψη για ενα τετοιο φακελο εκκρεμουσε από το τσουναμι αλλα βεβαια τι τους επιασε να το στειλουν τωρα.
Καποια εγγραφα εχουν ημερομηνια 28/2/2008 ενω καποια αλλα 15/3/2008.

Οτι καν μας λενε απο την πρεσβεια πάντως εγω δεν ξερω κανεναν Φινλανδο που να μην ανησυχησε. Χωρις να αποκλειεται και το ενδεχομενο να ειναι και συγκυρια.

Ανώνυμος είπε...

Καλώς αφού ξεκαθάρισες ότι πρόκειται για ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΦΥΓΗΣ του 2008 και όχι του 2007 όπως παραπέμπει η παρούσα ιστοσελίδα,θα ήταν χρήσιμο να δημοσιεύσεις τα σχετικά έγγραφα στην ιστοσελίδα σου ή όπου αλλού έπιθυμείς και να μας ενημερώσεις σχετικά.
Ευχαριστώ

Ανώνυμος είπε...

Σας ευγνωμονούμε όλοι οι Έλληνες που δημοσιεύσατε στην ιστοσελίδα σας http://theoprovlitos.blogspot.com το σχέδιο διαφυγής με σχετικό χάρτη και τμήμα των επίσημων προξενικών εγγράφων με ημερομηνία 14.03.2008 καθώς και την επιστολή σας στο ΛΑΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

Πάντως κάποια ονόματα εργαζομένων στο ΚΕΕΛΠΝΟ (Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων) έχουν λάθη, ενώ και τα e-mails είναι λανθασμένα (δεν υπάρχει keele.gr αλλά keelpno.gr και keel.org.gr)

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΜΩΣΑΝ ΤΟ SITE ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΦΥΓΗΣ: http://theoprovlitos.blogspot.com/2008/06/mas-fimose-h-y.html