Τετάρτη 30 Απριλίου 2008

Η δικαιοσύνη επιβραβεύει αυτούς που τολμούν ...και εκβιάζουν


Ακούμε συνέχεια για το πρόβλημα της διαφθοράς που μαστίζει την χώρα.
Εκείνο που δεν ακούμε είναι συγκεκριμένα γεγονότα και ενέργειες που παράγουν, καλλιεργούν, και συγκαλύπτουν την διαφθορά.

Από την άλλη καταβάλετε κάθε λογής προσπάθεια για να αιωρείται γενικά και αόριστα μια θολή και συγκεχυμένη εικόνα διαφθοράς χωρίς ποτέ να ορίζεται ως πράξη που λαμβάνει χώρα, ωσάν να πρόκειται για φάντασμα.

Μάλιστα επινοούνται και λέξεις που χαρακτηρίζουν το φαινόμενο, απενοχοποιώντας το, έτσι εφευρέθηκε για να υποβαθμίσει την διαφθορά, η λέξη διαπλοκή.

Η ενέργεια και τα αποτελέσματα όμως παραμένουν όπως και να ονομαστεί αυτός που στο όνομα της εξουσίας που του έδωσε ο ελληνικός λαός, πλουτίζει σε βάρος του συνόλου και των πολιτών.

Τα αίτια για την ύπαρξη και την γιγάντωση του φαινόμενου της διαφθοράς που πνίγει την Ελλάδα μπορούμε να τα αναζητήσουμε και ιστορικά , αλλά και κοινωνικά σε διαφορετικά επίπεδα. Αλλά την περιφρόνηση προς την τήρηση όλων των θεσμών από αυτούς που τάχθηκαν να τους υπηρετούν ως δημόσιοι και κρατικοί λειτουργοί, μόνο στην δικαιοσύνη μπορούμε να την αποδώσουμε.

Σε μια δικαιοσύνη τυφλή όταν την βολεύει, και με ορθάνοιχτα μάτια όταν υπηρετεί ανομίες.

Πριν από μερικές μέρες, συνελήφθησαν στην Πάτρα ύστερα από καταγγελία του Προέδρου του τοπικού εμπορικού επιμελητηρίου, δυο υπάλληλοι της εφορίας με την κατηγορία του εκβιασμού.

Οι υπάλληλοι σύμφωνα με την καταγγελία είχαν ζητήσει 30.000 ευρώ για να διευθετήσουν ευνοϊκά υπόθεση του καταγγέλλοντος.

Τελικά κανονίστηκε ραντεβού για την παράδοση των χρημάτων στους εφοριακούς, στην κατοχή του ενός υπαλλήλου βρέθηκαν μετά το ραντεβού 30.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα .

Οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο, για να τελικά αποφανθεί το δικαστήριο ότι ήταν ένοχοι, και ποια νομίζετε ήταν η ποινή που τους επιβλήθηκε;

Ποια ποινή επιβλήθηκε σε αυτούς που κλέβουν ασύστολα, και μετατρέπουν τις δημόσιες υπηρεσίες σε ιδιωτικά γραφεία εκβιασμών. Ξέρετε τι τους επιβλήθηκε; 3 χρόνια με αναστολή και 3.000 ευρώ εγγύηση.

Δηλαδή με αλλά λόγια το δικαστήριο και η δικαιοσύνη έδειξαν τον δρόμο και σε άλλους συναδέλφους των 2 δραστών, να παρανομήσουν ανενόχλητοι και να εξασφαλίσουν ότι επιθυμούν σε υλικά αγαθά, χωρίς να έχουν να φοβούνται την περίπτωση να πάνε ποτέ στη φυλακή.

Δεν θέλω να σχολιάσω την απόφαση, άλλωστε τ’ αυτονόητα είναι καλύτερα να μη σχολιάζονται. Δεν είναι άξια σχολιασμού η απόφαση αυτή του δικαστηρίου, η δικαιοσύνη συγκαλύπτει και υποθάλπει δια της ατιμωρησίας την διαφθορά.

Την επόμενη όμως φορά που ακούσετε την λέξη διαφθορά ή διαπλοκή, ή οποιαδήποτε άλλη παρόμοια λέξη, θα ξέρετε ποιοι είναι εκείνοι οι μηχανισμοί που την καλλιεργούν και την υποθάλπουν. Ανεξάρτητη δικαιοσύνη.

1 σχόλιο:

Theodore είπε...

Θα πω κατι για να γελασουμε.
Ο μονος τροπος για να σταματησει η διαφθορα, ειναι να διαφθαρουμε ολοι. Μονον ετσι, μπορει να σταματησει, γιατι δεν θα φτανουν τα λεφτα για ολους και δεν θα τους αρεσει να πληρωνουν, ανθρωποι, που μεχρι τοτε, μονο τα επαιρναν.
Πλακα δε θαχε;