Πέμπτη 24 Απριλίου 2008

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Πουλάει την "ελληνική τρομοκρατία" στο εξωτερικό

dentnews

Ας ξεφύγουμε από τα τόσα συνέδρια και τις ημερίδες και τις νυχτερίδες που έχουν μόνο άμεσο οδοντιατρικό περιεχόμενο για λίγο.

Ψάχνοντας στο νέο παιδάκι της Google, το Google Trends, για τις λέξεις ΑΘΗΝΑ και ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, πέτυχα πάνω σε μια είδηση της Καθημερινής και μάλιστα στην αγγλική έκδοση του site τους.

Bomb hoaxes

Pranksters cause travel disruptions on Athens metro, train to Thessaloniki

Two bomb hoaxes caused travel disruptions on the Athens metro and on a Thessaloniki-bound train yesterday evening. An unidentified caller warned staff at the Omonia metro station that a bomb had been planted there, prompting an evacuation of trains and a search, which turned up nothing. Meanwhile, a train en route to Thessaloniki from Larissa stopped outside the northern city after a caller warned that a bomb had been planted at a station in the city's suburbs. The 110 passengers were evacuated for a search, which also turned up nothing, and then boarded the same train to their destination.

Πηγαίνοντας στην ελληνική έκδοση για την είδηση στα ελληνικά δεν υπήρχε αναφορά στον αντίστοιχο χώρο του site. Ελέγχοντας και τις υπόλοιπες σελίδες από την ηλεκτρονική (pdf) μορφή της εφημερίδας εκείνης της ημέρας δεν βρέθηκε πουθενά η είδηση !

Ποιος ο λόγος να γράφεται κάτι μόνο και μόνο για να το δουν οι ξένοι και πως όλως τυχαίως αυτό έχει και μία τρομοκρατική χροιά… και φυσικά που δεν αποδείχθηκε ότι ισχύει; Δεν έχει γίνει παρόμοια έρευνα για άλλα θέματα όσον αφορά την Καθημερινή ή άλλη εφημερίδα αλλά από εδώ και πέρα θα αρχίσει … :) από τους φίλους bloggers…

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι έμμεσος εκβιασμός για πράματα που περιμένει ο παπορίσιος και δεν του τα δίνουν.

Ανώνυμος είπε...

11-1-09
Γράφει η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΊΑ ΑΝΗΣΥΧΕΊ ΤΟΥΣ ΈΛΛΗΝΕΣ. Και έχει για υπότιτλο: το 78 τοις εκατό θεωρεί πιθανό ένα νέο χύπημα, ενώ διχάζεται για την αποτελεσματικότητα της ΕΛ.ΑΣ.

Από πότε η θεώρηση πιθανού ή όχι ενός νέου χτυπήματος δηλώνει ανησυχία και όχι ό,τι είναι, δηλαδή μια γνώμη-μια διαπίστωση;
Και από πότε η γνώμη για την αποτελεσματικότητα ή μη της ΕΛ.ΑΣ. σημαίνει ανησυχία;
Καλή μου εφημερίδα, αν η φασιστική σου νοοτροπία φτάνει μέχρι να λες ανοησίες, ψάξε να δεις αν το κάνεις από άγνοια ή σκόπιμα.
Να σε πληροφορήσω όμως κάτι που αποκλείεται ποτέ να μάθεις από αλλού: Οι Έλληνες ανησυχούν μήπως σταματήσει η τρομοκατία.
Και επειδή θεωρώ ότι η λεγόμενη από σας τρομοκρατία δεν είναι παρά μια άμυνα στην κρατική τρομοκρατία, συστήνω να καθιερωθεί να ονομάζεται άμυνα και οι "τρομοκράτες" ΑΜΥΝΌΜΕΝΟΙ.

Γιώργης Χολιαστός