Πέμπτη 3 Απριλίου 2008

Ο Χότζας και το όνομα

Σε μαζικό αγώνα έχουν επιδοθεί τα ΜΜΕ για να μας πείσουν για το θρίαμβο της ελληνικής αντιπροσωπείας στην σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι.

Η επιτυχία αυτή λοιπόν, για να δούμε την πραγματικότητα, συνιστάτε στο ότι δεν δεχτήκαμε το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας – Σκόπια» στις διαπραγματεύσεις.

Ενώ ξεκάθαρα δηλώσαμε ότι δεχόμαστε, το όνομα «Άνω Μακεδονία» ή και «Νέα Μακεδονία» για το γειτονικό κράτος.

Αν κάποιος πιστεύει ότι αυτό μπορεί να θεωρηθεί επιτυχία τότε δεν ξέρουμε τι είναι τραγωδία.

Η παρατεταμένη πλύση εγκεφάλου, και το επικοινωνιακό παιχνίδι, παρουσιάζει σαν νίκη της Ελλάδας, την χρήση του όρου Μακεδονία με το πρόθεμα Άνω, Κάτω, Βόρεια ή Νέα, στην ονομασία των Σκοπίων.

Το παιχνίδι είναι γνωστό και μας θυμίζει το επίσης γνωστό «ανέκδοτο» με τον Χότζα.

Όπου, πάει μια γυναικά και του λέει ότι το σπίτι που μένει είναι μικρό, και αυτός της δίνει εντολή κάθε φορά που αυτή διαμαρτύρεται να βάλει μέσα στο σπίτι της και ένα κατοικίδιο, στην αρχή το σκύλο, μετά τις κότες, ύστερα την κατσίκα, το άλογο, το γάιδαρο κλπ.

Στο τέλος και μετά από πάροδο μερικών ημερών, της λέει να αρχίσει τώρα να βγάζει έξω από το σπίτι ένα - ένα τα κατοικίδια , οπότε όταν βγάζει και το τελευταίο έξω, η γυναικά πηγαίνει στον Χότζα και του λέει ότι τώρα το σπίτι της φαίνεται πραγματικά μεγάλο.

Και η ονομασία που θα «πετύχουμε» και θα «πανηγυρίσουμε» ως νίκη θα είναι «Δημοκρατία της Νέας Μακεδονίας». Που άλλωστε και ανοιχτά αποδεχτήκαμε, είδατε πώς το σπίτι φαίνεται μεγάλο τώρα;

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μια σκέψη...
σε τι ακριβώς στηριζόταν ο «πλανητάρχης» , λέγοντας μέχρι και την τελευταία στιγμή ότι η «Μακεδονία» θα μπει στο ΝΑΤΟ; Μήπως πραγματικά η κα. Μπακογίαννη είχε «διαπραγματευτή» κάτι άλλο;;; Αναρωτιέμαι και η ίδια αν πέφτω σε παγίδα η όχι, αλλά σε κάτι θα στηριζόταν, δεν μπορεί;

Ανώνυμος είπε...

εμένα δεν μου «κολλάει» ότι τα Σκόπια ήθελαν να θέσουν σε δημοψήφισμα την τελευταία πρόταση Νιμιτς,που επίσημα η Ελλάδα είχε ήδη απόρριψη, μήπως είχε κανονιστεί τίποτα άλλο στο παρασκήνιο;

Ανώνυμος είπε...

Το παιχνίδι είναι στημένο ρε παιδιά και γι¨αυτό δεν κολλάνε μερικά κομμάτια. Τουλάχιστον για όσους είναι παρατηρητικοί και αντιδρούν στη χαχολίαση.

Ανώνυμος είπε...

http://gwgou.gr.gg/

ax ayta blepoyme kai trelenomaste!!!

http://gwgou.gr.gg/