Πέμπτη 3 Απριλίου 2008

Η εγχείρηση επέτυχε,

ο ασθενής απεβίωσε,
η θεραπεία συνεχίζεται ...


Η κραταιά και ακμάζουσα(!!!) ελληνική οικονομία βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Το σπάταλο και διεφθαρμένο ελληνικό κράτος προέβη και σε νέο δανεισμό ύψους 4,1 δις. ευρώ για την εξυπηρέτηση και μόνο των δανειακών του υποχρεώσεων. Αξιοσημείωτο πάντως αποτελεί το ύψος του επιτοκίου δανεισμού που ανήλθε στο 4,75 % από 4,53 % στην προηγούμενη δημοπρασία των κρατικών ομολόγων.

Το γεγονός αυτό καταδεικνύει την κατρακύλα της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ελλάδος, πράγμα που μεταφράζεται σε αύξηση του επιτοκίου δανεισμού.

Μόνο για την τακτοποίηση των δανειακών του υποχρεώσεων εκτιμούμε ότι το ελληνικό κράτος μέχρι το τέλος του 2008 θα δανειστεί περί τα 44 δις. ευρώ. Ενώ, αν αναλογιστεί κανείς και το αυξημένο επιτόκιο δανεισμού, καταλαβαίνει την δυσχερή θέση στην οποία βρίσκεται η ελληνική οικονομία.

Τους τρεις πρώτους μήνες του έτους, ο δανεισμός έχει ανέλθει στα 22 δις ευρώ, ενώ η πρόβλεψη της κυβέρνησης για το συνολικό ποσό δανεισμού, για την εξυπηρέτηση των δανειακών υποχρεώσεων, μόνο για το 2008, ανέρχεται στα 38 δις ευρώ. Πράγμα που πιστεύουμε θα αναγκαστεί να επανεκτίμηση προς τα επάνω, αγγίζοντας τελικά τα 44 δις ως το τέλος του έτος.

Σε ένα κράτος που ευημερούν οι «κουμπάροι» η οικονομία καταποντίζετε.

Βλέπεται το ένα λειτουργεί και δρα εις βάρος του άλλου.


1 σχόλιο:

Theodore είπε...

Ναι, αλλα δε βλεπω να φωναζετε οτι πρεπει να σταματησουν να παιρνουν συνεχεια και νεους υπαλληλους στο δημοσιο.
Καποιες χιλιαδες βλεπω οτι ετοιμαζονται να παρουν. Χωρια οι αγροφυλακες.
Αν δεν το καταλαβετε αυτο, δε γινεται δουλεια.
Ο καθενας, κοιταει να βολεψει πρωτα το δικο του το παιδι και μετα αρχιζει να φωναζει οτι τα πραγματα δεν πανε καλα.
Δε γινεται δουλεια ομως ετσι.