Πέμπτη 17 Απριλίου 2008

Η τιμή των «κουμπιών» του «δημοσιογράφου»

Ανέβηκε το κασέ του «δημοσιογράφου» από 300.000 ευρώ, που ανέφερε η κυπριακή εφημερίδα Σημερινή, πήγε στα 18 εκατομμύρια ευρώ.

Η εφημερίδα «πρώτο θέμα» δημιουργήθηκε κάτω από πολύ παράξενες και αδιευκρίνιστες συνθήκες, τουλάχιστον όσο αφορά την χρηματοδότηση της για να εκδοθεί.
Το ίδιο παράξενες ήταν και οι συνθήκες της πώλησής της.

Το 70% της εφημερίδας πουλήθηκε 18 εκατομμύρια ευρώ, ιλιγγιώδες ποσό για μια εφημερίδα που δεν διαθέτει τυπογραφείο, ούτε κτηριακές εγκαταστάσεις , ούτε άλλα περιουσιακά στοιχεία, εκτός από τον τίτλο της.

Αν και μέχρι πρότινος πρώτη σε κυκλοφορία, για περίπου 2 χρόνια, κατόρθωσε σε αυτά το δυο χρόνια να παρουσιάσει κέρδος και για τις δυο χρήσεις, περίπου 300. 000 ευρω, σημαδιακό ειλικρινά το νούμερο, δηλαδή περί τα 150.000 κατά μέσο όρο το χρόνο κέρδη(προ φόρων).

Ποιος επιχειρηματίας θα έδινε 173 φορές τα κέρδη της εταιρείας (προ φόρων) για να αγοράσει αυτή την εταιρεία;
Δηλαδή για να μιλήσουμε με οικονομικούς όρους το P/E ( ο λόγος της τιμής ανά μετοχή προς κέρδος ανά μετοχή) της εταιρείας ήταν 173.
Πόσες εταιρείες γνωρίζεται παγκοσμίως, εκτός του ελληνικού χρηματιστηρίου το 1999, που να έχουν P/E 173; Και να αγοράζονται με αυτό το P/E.

Η κίνηση και η πρόθεση ξεκάθαρη, και πολύ εμφανής, η ταρίφα αυτή την φορά αντί για 300.000 ευρώ, ήταν 18 εκατομμύρια ευρώ.

Ο «δημοσιογράφος» Τριανταφυλλόπουλος έβαλε στην τσέπη του 18 ολόκληρα εκατομμύρια ευρώ, από μια εταιρεία που δεν έβαλε δραχμή για να στηθεί, και δεν άξιζε ούτε το 1/10 της τιμής αγοράς.

Τελικά ο Εργολάβος Μπόμπολας τι αγόρασε; Και για λογαριασμό ποιου;

Γιατί δεν νομίζουμε ότι ενδιαφερόταν να αγοράσει την εφημερίδα.
Απλά τις δικές του υποχρεώσεις εκπλήρωνε μετά από το κλείσιμο της «συμφωνίας», χάρες έκανε για λογαριασμό άλλων, και εξασφάλιζε την υποταγή τους σ’ αυτόν.

Στόματα βούλωσε με την αγορά, στόματα που απειλούσαν ότι «θα πατήσουν κουμπιά», αυτά εξαγόρασε .

Με το αζημίωτο βεβαία, έχετε καμιά αντίρρηση;
Για δείτε την επέκταση της Αττικής οδού σε λίγο, και τα συγχρηματοδοτούμενα έργα.

1 σχόλιο:

theodore είπε...

www.karsilamas.blogspot.com

Αποκαλύπτουμε την μουσαντένια δημοσιογραφία της Πανδώρας και του Καπλάνι.
Μιά αποκάλυψη που θα σας αφήσει άφωνους με το μέγεθος της κομπίνας.